Gradski portal

Otvorena žičara Kotor-Lovćen

Sezona na žičari Kotor-Lovćen zvanično je počela danas, a njenom otvaranju prisustvovali su ministar prostornog planiranja i urbanizma Janko Odović, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić i izvršni direktor kompanije Marko Cus. Tom prilikom poručili su da je ovaj projekat jedan od ključnih investicija, te da će se njen značaj preliti i na region.

Žičara Kotor – Lovćen ključni je dio turističke infrastrukture, koji će značajno doprinijeti i ekonomskom rastu regiona, kazao je Odović.

“Kada se bude završila i kada bude išla i do do Cetinja, ona će u velikoj mjeri omogućiti da i Cetinje bude dio turističke ponude mnogo više nego što je sada”, kazao je Odović.

Žičara Kotor – Lovćen predstavlja značajnu investiciju koja je realizovana u rekordnom roku i koja je doprinjela boljoj vidljivosti cijele države, poručio je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić.

„Žičara radi punim kapacitetom i vjerujem da će ovo biti pokazni primjer kako je moguće u privatno-javnom partnerstvu realizovati u rekordnom roku velike infrastrukturne projekte“, ističe Jokić.

Žičara je veoma značajan kapitalni projekat, ne samo za Crnu Goru, već i za region, smatra izvršni direktor kompanije Marco Cus.

„Verujem da će ova sezona stvarno dokazati to što smo do sad ulagali i želim da istaknem informaciju da do 26. maja imaćemo povoljne cene karata i sa radošću očekujemo goste da nam dođu na žičaru Kotor Lovćen“, dodaje Cus.

Posjetioci će moći da uživaju u vožnji žičarom od danas pa sve kraja ljetnje sezone, odnosno do prvog novembra.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci