Vlada Crne Gore obnoviće pomorsku liniju sa Italijom, a feribot na relaciji Bar – Ankona mogao bi da ponovo saobraća već tokom 2024, zaključeno je tokom sastanka premijera Milojka Spajića i prvog čovjeka kompanije Adria Ferries Alberta Rosija, saopšteno je iz Vlade.

Feribot će biti najbrža konekcija Crne Gore sa zapadnom Evropom.

Konstatovano je da bi otvaranje ove linije, moglo pozitno da utiče na turizam u obije zemlje, a posebno interesovanje za dolazak u Crnu Goru postoji kod građana Sjeverne Italije.

„Zbog toga je Ankona odlična polazna tačka za obnavljanje pomorskog saobraćaja, jer često građani sa sjevera Italije moraju da gube ogromno vrijeme kako bi došli do Barija, a brži feribot iz Ankone može da stigne do Crne Gore za 10 sati“, istakao je Rosi, čija je kompanija i ranije obezbijeđivala funkcionisanje ove linije, a zainteresovana je da čitav projekat oživi.

Naglašeno je da je vrlo važno u projekat uključiti i crnogorske kompanije, a predsjednik Vlade je istakao da bi se na ovaj način moglo omogućiti da Barska i Crnogorska plovidba donesu dodatnu vrijednost Crnoj Gori.

Prve analize pokazale su da bi tokom ljetnje sezone linija funkcionisala bez problema, a da je neophodno dodatno raditi na promociji za saobraćaj tokom zimskog perioda.

Sastanku su prisustvovali ambasadorka Italije u Crnoj Gori Andreina Marsela, predsjednik kompanije Mauro Maja i direktor Roberto Mataloni.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta