Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Agenti FBI-a tražili su, prilikom pretresa doma bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, pojverljiva dokumenta povezana sa nuklearnim oružjem, objavio je “Vašington Post” pozivajući se na dobro upućene izvore.

Nije poznato kakvu vrstu informacije je FBI tražio ni da li su takva dokumenta pronađena u Trampovoj kući u Palm Biču na Floridi, dodaje američki list.

Ministarstvo pravde zatražilo je od istražnog sudije da objavi zapečaćen nalog kojim se odobrava pretres Trampovog imanja kako bi javnost saznala više informacija o tome šta su istražitelji tražili, prenosi Rojters.

Pretres Trampove kuće obavljen je u okviru istrage o tome da li je bivši američki predsjednik nezakonito uklonio dokumenta iz Bijele kuće prilikom napuštanja funkcije 2021. godine.

Ministar pravde Merik Garland rekao je da je lično odobrio odluku o pretresu dodajući da Ministarstvo ne donosi lako takve odluke.

Sam Tramp objavio je u ponedeljak da je u toku pretres njegove kuće i da to vidi kao političku odmazdu.

Izvor upoznat sa istragom rekao je da su agenti FBI iznijeli deset kutija iz Trampovog doma tokom pretresa.

Izvor: Nova.rs

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta