SINDIKAT METALSKIH I RUDARSKIH RADNIKA CRNE GORE

„Osuđujemo i zabrinuti smo zbog situacije kroz koju prolazi članstvo sindikalne organizacije Željezare“

Sindikat metalskih i rudarskih radnika Crne Gore kao granski sindikat pod kojim djeluje Sindikalna organizacija EPCG - Željezara Nikšić oštro osuđuje i izražava zabrinutost povodom aktuelne situacije kroz koju prolazi članstvo sindikalne organizacije na čelu sa predsjednikom, kolegom Ivanom Vujovićem.
Foto: RTNK

Pored toga što, kako kažu, zaposleni decenijama unazad trpe konstante promjene u rukovodstvu kompanije, posljedice promašenih privatizacija, danas se susrijeću i sa pokušajima antisindikalne diskriminacije.

„Ovdje javnost podsjećamo da su zaposleni u ovoj kompaniji u naletu posljednje privatizacije uspjeli sačuvati svoja radna mjesta samo zahvaljujući istrajnosti u sindikalnoj borbi, što je očigledni trn u oku menadžmentu ove kompanije. Ovim, kao i do sada, dajemo punu podršku članovima i rukovodstvu Sindikalne organizacije EPCG – Željezara Nikšić da se ne obeshrabre na svom putu spašavanja Željezare, očuvanja svojih radnih mjesta i očuvanja Kolektivnog ugovora“, saopšteno je iz Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments