NAJNOVIJE

Pripadnici pljevaljske policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv pravnog lica “Hranom do zdravlja 2013“ sa sjedištem u Pljevljima, kao i K.M. (37) i G.J. (42), osnivača i izvršnog direktora ovog društva, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“Oni su ovo krivično djelo izvršili na način što su, kako se sumnja, tokom 2022. godine u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, zloupotrebom položaja, u svojstvu odgovornih lica “Hranom do zdravlja 2013“ Pljevlja, lažno prikazali činjenice da će sprovesti obuku i zapošljavanje nezaposlenih lica kroz Javni poziv Opštine Pljevlja za dodjelu malih grantova podrške malim i srednjim preduzećima i podsticanja programa obuke na radnom mjestu, koji se realizovao u sklopu programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu”, saopštila je policija.

Nadalje, kako dodaju, oni su 27. jula 2022. godine sa Opštinom Pljevlja zaključili ugovor o dodjeli granta u iznosu od 39.900 eura od kojih je do sada isplaćeno 31.920 eura, nakon čega su prikazali da su sproveli obuku za četiri osobe koje su prethodno bile angažovane kod istog poslodavca za radna mjesta na kojima su u prethodnom periodu obavljali poslove, a nakon završetka obuke zaključili sa ova četri lica ugovore o radu kao dokaz da su ispunjene obaveze u skladu sa javnim pozivom.

“Na taj su način lažnim prikazivanjem obuke i zapošljavanja nezaposlenih lica, za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 31.920 eura”, ističe se.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju svih nezakonitosti i zloupotreba u oblasti ekonomskog kriminala.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta