NAJNOVIJE

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović kazao je da su kapitalnim budžetom Vlade za ovu godinu značajno umanjena sredstva za realizaciju projekata Đalovića pećine i ski centra Cmiljača. Apeluje na izivršnu i zakonodavnu vlast da isprave nepravdu prema Bijelom Polju.

U Jutarnjem programu TVCG Smolović je rekao da su Bjelopoljci zabrinuti jer je predlogom Kapitalnog budžeta crnogorske vlade za ovu godinu predviđeno “bitno manje sredstava za završetak dva značajna projekta u Bijelom Polju”.

“Umjesto nekoliko miliona eura koji su potrebni za završetak ovih kapitalnih projekata, koji su u završnoj fazi, više od 80 odsto posla je urađeno, ove godine je malo planiranih sredstava. Za ski centar Cmiljača, gdje je trebalo da bude uloženo ove godine pet miliona eura, a do kraja projekta još sedam miliona, planirano je svega 68.000”, rekao je Smolović.

Brine ih to što je, kako je rekao, u narednih dvije godine planirano po simboličnih 2.000 eura. Zato su zakazali vanrednu sjednicu SO Bijelo Polje, kako bi odbornici poslali apel parlamentu i vladi, kako bi se, navodi on, ispravila nepravda prema toj opštini.

Navodi da ih iz vlade niko nije konsultovao po tom pitanju.

“Mi se nadamo da imamo vremena da se kroz amandmane ova nepravda ispravi”, rekao je Smolović, ističući da su ta dva kapitalna projekta trebalo da se završe ove, odnosno naredne godine.

On kaže da je Bijelo Polje vezano za ta dva projekta, koji su jedina perspektiva razvoja opštine: “Ne želim da razmišljam o ideji da neko zaustavi razvoj Bijelog Polja i čitavog sjevera”.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta