Foto: Printscreen

Savjet Radio televizije Crne Gore je nezakonito izabrao Borisa Raonića za generalnog direktora 1.juna 2023 godine, presudio je Osnovni sud u Podgorici.

Presuda je donesena po tužbi Srđana Čovića koji je tužio Javni servis zbog nezakonitog reizbora Raonića. Savjet RTCG je tog dana prvo razriješio Raonića nakon presude Višeg suda da je njegov izbor nezakonit, da bi ga na istoj sjednici ponovo imenovao za generalnog direktora.

Ovom prvostepenom presudom se nalaže Savjetu da donese novu zakonitu odluku o izboru generalnog direktora od prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove za generalnog direktora po uslovima konkiursa od 16. juna 2021. godine , osam dana od pravosnažnosti presude.

Sud je odbacio tužbeni zahtjev kojim je traženo da se izvrši ponovno imenovanje generalnog direktora od preostalih prijavljenih kandidata.

Prije dvije nedjelje sud je donio istovjetnu odluku po tužbi Nikole Markovića, jednog od kandidata konkursa, koji je takođe tužio RTCG zbog reizbora generalnog direktora.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta