Opština Danilovgrad dobitnik je internacionalne nagrade „Globallocal“ za 2020. godinu, koja predstavlja priznanje najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Kako je saopšteno iz Opštine Danilovgrad, ovo prestižno priznanje dodjeljuje se na predlog šireg kruga članova, rukovodilaca i saradnika organizatora i partnera projekta „Globallocal“, preduzetnika, poslovnih asocijacija, nevladinih organizacija, naučno-obrazovnih institucija, državnih institucija i medija, nakon sprovedene višemjesečne procedure i u skladu sa utvrđenim kriterijumima.

„Dodjela ove prestižne nagrade i priznanja Opštini Danilovgrad će se obaviti u Dubrovniku, Hrvatska tokom održavanja višednevnog međunarodnog događaja koji će obuhvatati Međunarodnu naučno-stručnu i poslovnu konferenciju „Poljoprivreda u XXI vijeku – kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i zdravlje potrošača“, Regionalni samit preduzetnika „300 najboljih“, Međunarodni dan investitora „Naj investicija – investicija za čovjeka“. Ovaj međunarodni događaj biće prilika za dodatnu promociju Danilovgrada kao atraktivne i podsticajne investicione destinaciju, te direktan razgovor sa privrednicima iz regiona i Evrope“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je laureat za ovu nagradu je, između ostalog, zaslužen i na osnovu međunarodne sertifikacije poslovnog ambijenta u opštini Danilovgrad tokom 2020. godine („Business Friendly Certificate – BFC) čime je značajno unaprijeđeno poslovno okruženje za osnivanje i rad privrednih subjekata kao i domaćih i inostranih investitora.

„Takođe, Opština Danilovgrad u kontinuitetu, izmjenom i dopunom lokalnih propisa, dodatno pojednostavljuje procedure za privredu, olakšava njeno poslovanje i podstiče ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta za građane Danilovgrada“, istakli su iz te lokalne saomouprave.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta