Opština Bar: Dokumentacija za DRI kasnila usljed propusta u radu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Opština Bar nije uspjela u roku da dostavi traženu dokumentaciju Državnoj revizorsko instituciji (DRI) usljed propusta i previda rokova, a ne nikako sa namjerom, navedeno je iz te lokalne uprave.

Reagujući na predloga Senata DRI da se protiv predsjednika opštine Dušana Raičevića kao odgovornog lica podnese tužba zbog nepoštovanja obaveze dostavljanja dokumentacije, naveli su kako su značajno smanjeni kapaciteti lokalne uprave koji je bio dužan da pripremi dokumentaciju, te probijeni zakonski rokovi. Precizirali su i da je, usljed epidemije koronavirusa, veliki broj službenika bio spriječen da redovno obavlja svoje zadatke. Zbog toga je Raičević zvanično komunikacirao sa članom Senata DRI Branislavom Radulovićem zaduženim za nedostavljenu dokumentaciju.

“Opština je iskazala punu spremnost da odmah proslijedi tražene podatke i dokumentaciju DRI u punom obimu, kako je to i traženo i kako je rađeno prethodnih godina. Na ovaj način želimo da nastavimo više nego dobru praksu komunikacije između dvije institucije poštujući, prije svega, zakonsku obavezu i doprinoseći efikasnosti rada i postupaka DRI”, navodi se u reagovanju.

Iz barske opštine su ponovili da “nije postojala nikakva namjera da se izbjegne obaveza dostavljanja dokumentacije ili da se bilo kakva informacija sakrije od javnosti, a posebno ne od nadležnih institucija”, te da namjeravaju da nastave transparentnu i otovrenu saradnju sa svim institucijama.

VEZANE VIJESTI

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta