Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pod sloganom “Zajedno za mame i bebe”, a povodom Svjetske nedjelje dojenja, nevladina organizacija “Građanski glas Crne Gore” donirala je Opštini Bar dvije klupe za dojenje i presvlačenje beba, navodi se u saopštenju NVO Građanski glas Crne Gore.

Kako navode, klupe su dio regionalnog projekta “Partnerstvo za majke i bebe”, koji finansiraju Fond za Zapadni Balkan i Evropska unija, a ima za cilj podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba i podizanju svijesti o dojenju na javnom mestu.

“Danas su na dvije lokacije – na šetalištu Kralja Nikole (kod dječjeg igrališta) i ispred Doma zdravlja – postavljene klupe za dojenje, hranjenje i presvlačenje beba, prve ovog tipa u Baru, koji je po podacima MONSTAT-a, treća opština u Crnoj Gori po natalitetu”, navodi se u saopštenju.

Na ovaj način, objasnili su, kroz promociju društveno odgovornog djelovanja, Bar će postati pristupačnije mjesto za najmlađe sugrađane i dodatno motivisati majke da udobno i relaksirano doje svoje bebe i u javnosti. 

Nevladina organizacija “Građanski glas Crne Gore” nastaviće rad na promociji dojenja, a kao dio ovog projekta, uskoro će postaviti klupe u Trebinju i Skadru, u saradnji sa partnerskim organizacijama “Ženski centrar Trebinje” i “Žene za žene”.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta