Foto: FSCG

Pogodak crnogorskog bisera i budućeg fudbalera Juventusa, Vasilija Adžića u posljednjoj sekundi, za pobjedu naše omladinske reprezentacije nad Izraelom (1:0) sačuvao je nadu da U19 selekcija može da postane prva crnogorska reprezentacija koja će izboriti plasman na veliko takmičenje.

“Protiv Izraela smo odigrali dva različita poluvremena gdje smo smo u prvom bili u grču i strahu, da bi se u drugom oslobodili, napravili par šansi, gdje nas je na kraju Bog i nagradio pogotkom Vasilija Adžića koji nam daje nadu da sa posljednjom utakmicom protiv Bosne plasiramo na Evropsko prvenstvo”, rekao je selektor crnogorske reprezentacije, Goran Perišić.

“Sokolići” pak ne zavise od sebe, da bi uspjeli da izbore istorijiski plasman na kontinentalni šampionat moraće da dobiju Bosnu i Hercegovinu, ali prije toga trebaće im pomoć Izraela koji mora da ostane neporažen protiv Norveške, u suprotnom moraće da sačekaju neku drugu priliku.

Sve će biti poznato nešto prije 17 časova, kada Izrael i Norveška završe njihov duel, a susret Crne Gore i BiH zakazan je za 19 časova (BiH je izgubila šanse da se domogne Eura).

“Nada za EURO i dalje postoji, ovoga puta ne zavisimo sami od sebe, a prije naše utakmice saznaćemo da li nas utakmica protiv Bosne vodi na Evropsko prvenstvo, što bi bio najveći uspjeh ove generacije i istorijski za Crnu Goru”, ističe Perišić.

Perišićevi izabranici su na startu elitne runde kvalifikacija za EURO poraženi od domaćina Norveške (2:1), pa nakon dva kola imaju polovičan učinak, tačnije tri boda.

Bod više imaju Norvežani koji su prvu meč loptu za odlazak na EP prokockali protiv Bosne i Hercegovine, pošto su ispustili pobjedu u 90. minutu (2:2).

Stefan Radojević vjeruje u istorijski uspjeh.

“Prve dvije utakmice bile su zahtjevne i teške, ali nasuprot tome mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa velikim gigantima. U prvoj utakmici nismo iskoristili sve šanse koje smo stvorili, ali u drugoj utakmici protiv Izraela Bog nas je pogledao i upisali smo tri boda koja nas drže u igri za EP. Uprkos svemu mi ne zavisimo isključivo od naše utakmice, već od utakmice Norveška – Izrael. Nezavisno od toga mi ulazimo u meč sa ciljem da pobijedimo, uostalom kao i uvijek i probaćemo i da ispišemo istoriju kao prva selekcija koja se plasirala na Evropsko prvenstvo”, poručio je fudbaler Berana.

Raspored:

Norveška – Izrael 15.00

Crna Gora – BiH 19.00

Tabela grupe 3:

1.Norveška 2 1 1 0 4:3 4

2. Crna Gora 2 1 0 1 2:2 3

3. Izrael 2 1 0 1 2:1 3

4. BiH 2 0 1 1 2:4 1

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta