gradski.me

NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

Povodom saopštenja Media centra, u kojem je konstatovano kako su se stekli uslovi za njeno razrješenje, oglasila se i ombudsmanka RTCG Danijela Popović.

Ona ističe kako je  sve dosadašnje zaključke savjesno donijela i u skladu sa normativnim aktima koje je obavezna da poštuje i detaljnom provjerom činjenica.

Media centar reagovao je zato što je Popović odbila njihov prigovor, koji se odnosio na to što u dnevniku od 21. oktobra nije prenijet dio rezolucije Evropskog parlamenta o nezakonitom izboru generalnog direktora RTCG Borisa Raonića.

Popović je istakla kako je “uvažila odgovor uredništva da predmetna informacija nije potekla sa zvaničnih adresa u Briselu, jer je bila objavliena na društvenoj mreži (Twitter), imajući u vidu da društvene mreže nijesu glavni izvor informacija”.

Ona je poručila i kako u skladu sa Pravilnikom o radu Ombudsmana RTCG ne može da pošalje odgovor dok se sa zaključcima ne upoznaju članovi Savjeta na sjednici tog tijela.

“Napominjem da sam sve dosadašnje prigovore, koji su bili u skladu sa propisima prihvatila, te mi se ne može spočitati da štitim neprofesionalni rad urednika TVCG, kao i da se dovodi u pitanje moja nezavisnost i nepristrasnost u radu. Podrazumijeva se da rad Javnog servisa treba da bude pod budnim okom javnosti, samim tim jer se finansira iz budžeta građana, ali podsjećam da nije u nadležnosti Ombudsmana da komentariše teme i način na koji se one obrađuju, već stvar procjene uredništva RTCG”, dodala je.

Više se, istakla je Popović, neće oglašavati dok se ne bude održana prva sjednica Savjeta RTCG.

Izvor: PA

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta