Olivera Tičević svojim raskošnim glasom i ljepotom osvaja scene širom Evrope. Crnogorka sopranistkinja nikog ne ostavlja ravnodušnim, a za svoj umjetnički rad višestruko je nagrađena. Talentovana Bjelopoljka posebno izdvaja nagradu za najperspektivnijeg izvođača austrijske barokne akademije. 

“Nakon mnogih prvih nagrada na državnom ili međunarodnom nivou, upravo ta nagrada koju ste izdvojili značila je početak moje internacionalne karijere. Dobiti takvo priznanje, ne jednom već dva puta, bilo je potvrda da sav rad I trud neko vidi i vrjednuje. A sva vrata koja su mi ta priznanja otvorila ne mogu ni da nabrojim, od saradnje sa švedskom kraljevskom porodicom za koju sam imala čast i da pjevam do nastupa u velikim salama i teatrima od Beča do Tokija. Ali ono što me čini najsrećnijom danas je to što sam mogla kontinuirano da radim i rastem u svom poslu”, kazala je Olivera za magazin Nina.

Školovala se u Podgorici, Beogradu i Bernu. Kaže da joj je ljubav prema poslu glavni pokretač, a najveću podršku ima u članovima svoje porodice.

“Ponosna sam na činjenicu da su me roditelji podržali u svakoj namjeri i vjerovali da su moji izbori pravi. To mi je i danas bitno, da imam njihovu podršku i na tome sam im posebno zahvalna. U toku formalnog obrazovanja upoznala sam sjajne profesore, muzičare, dirigente, kompozitore, režisere, kolege pjevače koji su mi pomogli da se razvijem”, navodi Olivera.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta