Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada, a na inicijativu Jelene Borovinić Bojović, predsjednice Gradskog parlamenta i predsjednice Skupštine ZOCG, organizuje okrugli sto „Međuopštinska i međunarodna saradnja lokalnih samouprava”, koji će se održati u ponedjeljak, 12. februara, sa početkom u 12 sati, u plenarnoj sali Gradskog parlamenta.

U uvodnom dijelu izlaganja će imati Borovinić Bojović, ministar javne uprave Maraš Dukaj i Vanja Starovlah, pomoćnica generalne sekretarke ZOCG za EU integracije i međunarodnu saradnju.

“U okviru panela „Međunarodna bilateralna saradnja – praksa i perspektive”, koji će moderirati Vanja Starovlah, govoriće Dejan Vuković, v.d. generalnog direktora za ekonomsku i javnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslove i Darko Mrvaljević, sekretar Odbora za međunarodnu saradnju i evropske integracije ZOCG, a predstaviće se i primjeri međunarodne saradnje Glavnog grada Podgorice, kao i opština Kotor, Bar i Ulcinj”, saopšteno je iz Skupštine Glavnog grada.

Uvodno izlaganje na panelu „Međuopštinska saradnja – potrebe i izazovi“ imaće Sanja Živković, sekretarka Odbora za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine ZOCG, koja će biti i moderator, a učestvovaće i Branko Vuković, potpredsjednik Skupštine Glavnog grada i predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju, Nađa Ljljanić, odbornica u Skupštini Glavnog grada i dr Mirko Varajić, predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju Skupštine opštine Nikšić.

“Okrugli sto ima za cilj da kroz predstavljanje mogućnosti i praktična iskustva dodatno afirmiše vrlo važne segmente rada lokalne samouprave, kao što su međuopštinska i međunarodna saradnja”, navode iz Skupštine Glavnog grada.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta