Foto: Dejan Lopičić

Fudbalskim turnirima za dječake i djevojčice stavljena je tačka na 24. Prvenstvo osnovnih škola Podgorice, koje je u organizaciji Sekretarijata za sport Glavnog grada Podgorice trajalo od 11. marta do 23. aprila.

U tom periodu održana su takmičenja u 10 sportova (košarka, basket, rukomet, odbojka, fudbal, stoni tenis, plivanje, šah, karate i atletika), a najviše mjesta na podijumu zaslužili su učenici i učenice OŠ ”Milorad Musa Burzan”, čak sedam (prva mjesta u muškoj odbojci, muškom fudbalu i plivanju, drugo mjesto u ženskom fudbalu i treća mjesta u ženskoj košarci, muškom rukometu i šahu).

Drugo mjesto sa najviše osvojenih trofeja, njih 6, zauzeli su đaci Oktoiha: tri ”zlata” u muškoj i ženskoj konkurenciji atletike i ženskoj odbojci, te tri srebra u plivanju, muškom fudbalu i ženskom rukometu).

Takođe 6 pehara, isti broj najviših mjesta na podijumu, ali jedan manji na nižem stepeniku, osvojila je Sutjeska: prva mjesta u ženskom rukometu, muškom basketu i šahu, druga u muškoj košarci i rukometu, te treće u stonom tenisu).

Pehare su na Ceremoniji dodjele nagrada budućim šampionima podgoričkog i crnogorskog sporta uručili poznati i priznati, ali i perspektivni sportisti: vicešampion svijeta u karateu. član ”Omladinca” Nenad Dulović, proslavljeni rukometni as Draško Mrvaljević, fudbaler Budućnosti Petar Grbić, mlada nada Odbojkaškog kluba Budućnost Volley, Lana Rakočević, predsjednica Šahovskog kluba ”Dijagonale” Radmila Milošević, te košarkaši KK ”Budućnost VOLI” Petar Popović i Joan Makundu.

”Četrdeset dana takmičenja, 10 sportova, 21 prijavljena osnovna škola sa teritorije Glavnog grada, preko 1500 takmičara i takmičarki – cifre su za ponos Sekretarijata za sport. Ovakav događaj nije jednostavno organizovati, ali posao sportske administracije je da stvori uslove za razvoj sporta, posebno školskog, u interesu našeg najvažnijeg resursa, naše djece. Nadam se da ćete uspomene sa Prvenstva škola nositi u srcu i da će vas motivisati da se bavite sportom, kako bi se jednog  dana zajedno radovali vašim uspjesima na najvećim državnim, evropskim i svjetskim scenama. Hvala sudijama, delegatima, profesorima i svim ostalima koji su bili dio ove priče, hvala školama koje su nam ustupile svoje sale i našim sportistima koji su svojim prisustvom uveličali Ceremoniju dodjele nagrada”, obratio se prisutnima koordinator manifestacije iz Sekretarijata za sport”, kazao Miloš Stijepović.

Iza M.M. Burzan, Oktoiha i Sutjeske po broju osvojenih pehara slijede:

Maksim Gorki 5 (5 drugih mjesta u šahu, muškoj odbojci i atletici, te ženskom basketu i atletici)

Radojica Perović 4 (dva prva mjesta u stonom tenisu i ženskoj košarci, dva treća u ženskom basketu i odbojci)

Pavle Rovinski 4 (prva mjesta u muškom rukometu i ženskom fudbalu, dva treća u muškom basketu i košarci)

Štampar Makarije 4 (prvo mjesto košarka muškarci, drugo mjesto stoni tenis i treća mjesta u karateu i ženskom fudbalu)

Dragiša Ivanović 3 (prvo mjesto ženski basket, druga mjesta ženska odbojka i košarka)

Vuk Karadžić 3 (drugo mjesto muški basket, treća mjesta ženski rukomet i atletika)

Savo Pejanović 2 (treće mjesto muška atletika i plivanje)

21. maj 1 (prvo mjesto karate)

Marko Miljanov 1 (treće mjesto muška odbojka)

Branko Božović 1 (drugo mjesto karate)

Vladimir Nazor 1 (treće mjesto muški fudbal)

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta