Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: POK

Paraolimpijski komitet (POK) konstantno ulaže u poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori i promociju paraolimpijskog pokreta, kazao je menadžer za razvoj Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC) Gabrijel Rikardo Ohedo Ninjo.

Ohedo Ninjo, koji je u zvaničnoj posjeti Podgorici, kazao je da je cilj njegovog dolaska bio da detaljno predstavi mehanizme za pomoć i podršku koje sprovodi IPC Membership, kao i prepoznavanje načina na koji IPC može pomoći daljem razvoju POK.

“Sa sobom u Bon nosim mnogo iskustava u upravljanju i administrativnim poslovima koje mogu pomoći drugim paraolimpijskim komitetima u razvoju da povećaju vidljivost, kapacitete i održivost.
Dirnut sam i zahvalan na gostoljubivosti svojih crnogorskih kolega”, rekao je Ohedo Ninjo.

On je kazao da su naporno radili na pronalaženju plana za održivi razvoj organizacije. uzimajući u obzir dostupne resurse.

“Posjetili smo sportiste i trenere u njihovom okruženju. Iako je kiša jako padala prvih dana danas je konačno nebo vedro i imam priliku da vidim prirodnu ljepotu Crne Gore. Svjesni smo da promjene kreću od sporta, a POK je pravi primjer da para sport vodi do sjajnog inkluzivnog svijeta”, rekao je Ohedo Ninjo.

On je naglasio da se raduje nastavku saradnje sa POK, podršci njihovog rada i novoj prilici za posjetu.

Predsjednik Igor Tomić zahvalio se Gabrijelu na posjeti i IPC na otvorenoj i iskrenoj saradnji.

“Bila je to izuzetna prilika da upoznamo Međunarodni paraolimpijski komitet o funkcionisanju krovne sportske organizacije osoba sa invaliditetom, dosadašnjim postignutim sportskim rezultatima, infrastrukturi, modelima unapređenja i konstantnog razvoja paraolimpiskog sportskog pokreta u Crnoj Gori”, rekao je Tomić.

On očekuje da će u narednom periodu saranja sa IPC dodatno intezivirati i da će njihova iskustva i savjeti učiniti crnogorski komitet još jačim i boljim.

Мina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta