FOTO:OEBS

Kao dio aktivnosti koje doprinose vidljivosti i bezbjednosti novinara, Misija OEBS-a u Crnoj Gori obezbijedila je za sedam medija više od 320 jakni i prsluka sa oznakom „PRESS“, koje su predate 6. i 7. aprila.

Jakne i prsluci ustupljeni su nacionalnom Javnom servisu (RTCG), TV Prva, TV Nova, „Daily Press“ i TV Vijesti, dnevnim novinama Pobjeda i Dan, kao i portalu Analitika. Ova oprema će obezbijediti bolju identifikaciju i vidljivost medijskih profesionalaca tokom njihovog uživo izvještavanja na događajima i javnim skupovima.

„Podrška Misije dio je naših kontinuiranih napora da dalje jačamo bezbjednost novinara. Nadamo se da će ovi prsluci i jakne pružiti dodatnu sigurnost medijskim profesionalcima tokom izvještavanja u izazovnim okolnostima“, kazala je zamjenica šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Siv-Katrine Leirtroe.

Dodala je da će Misija nastaviti da podržava medije u skladu sa OEBS-ovim obavezama i principima, s ciljem jačanja njihovih kapaciteta i osiguranja povoljnog okruženja za novinare, koji igraju nezamjenjivu ulogu u svakom demokratskom društvu.

U posljednje tri godine podijeljeno je 300 prsluka za 13 komercijalnih i javnih medijskih kuća širom Crne Gore, podsjećaju iz OEBS-a.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta