NAJNOVIJE

Večerašnja mirna protestna šetnja, u susret 2. aprilu – Svjetskom danu osoba sa autizmom, u organizaciji sjajne NVO “Niste sami” i drugih višegodišnjih boraca/kinja za bolji položaj lica sa autizmom. Mnogo posla je pred našim institucijama – od stvaranja i ažuriranja Registra, do otvaranja novih i poboljšanja postojećih socijalnih i zdravstvenih usluga, koje bi značajno olakšale život osobama sa autizmom i njihovim porodicama, saopštio je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

” A i Glavni grad će uraditi svoj dio posla. U komunikaciji sa resornim Ministarstvom, pronaći ćemo adekvatnu lokaciju za izgradnju novog i modernog Dnevnog centra, po uzoru na onaj u Novom Sadu i drugim gradovima zapadne Evrope, koji će konačno moći da servisira potrebe svih osoba sa autizmom i njihovih porodica. Nakon određivanja lokacije, Grad će pripremiti i sprovesti Međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja, a kasnije i glavnog projekta, pa vjerujemo da će Vlada prepoznati značaj takvog projekta i obezbijediti potrebne finansije. Gradimo inkluzivan i pravedan Grad! “, kazao je Rakčević u objavi na Facebook-u.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta