Search
Close this search box.

U Podgorici

Održana biciklijada solidarnosti sa palestinskim narodom

U Podgorici je danas održana biciklijada solidarnosti sa Palestinom, kojom su učesnici skrenuli pažnju na genocid koji se dešava nad narodom Palestine. Pozvali su i poslanike crnogorskog parlamenta da usvoje Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini, saopšteno je iz crnogorskog Pokreta solidarnosti sa Palestinom.
Foto: Pokret solidarnosti sa Palestinom

Kako navode, pod sloganom „Stop genocidu, sloboda Palestini“, učesnici biciklijade koju je organizovao „Pokret solidarnosti sa“Palestinom“, startovali su s Trga nezavisnosti, odakle su sa zastavama Palestine u koloni obišli nekoliko podgoričkih naselja.

Aktivista Pokreta solidarnosti sa Palestinom Denis Mekić kazao je da je današnja akcija samo jedna u nizu, koju ovaj pokret sprovodi posljednjih mjeseci.

„Tu smo da iskažemo solidarnost sa palestinskim narodom i da ukažemo na stravične zločine koji se dešavaju pred očima svijeta u Gazi i Palestini. Takođe, pozivamo Skupštinu Crne Gore i poslanike da se rezolucija o osudi zločina u Palestini što prije nađe pred poslanicima i da bude usvojena“, kazao je Mekić.

Prema riječima Medine, jedne od učesnica biciklijade, današnja akcija je poziv svima da se solidarišu s patnjama naroda u Palestini.

„Pozivamo Skupštinu da usvoji rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini, a takođe i Vladu Crne Gore da prekine saradnju s Izraelom“, kazala je Medina.

Na kraju su kazali da je ovaj događaj prošao mirno, uz pratnju policije.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments