Foto: RTCG

Početak suđenja osmočlanoj kriminalnoj organizaciji koju predvode Miloš Đuričković, Savo Lipovina, Darko Drašković za šverc droge, vrijedne oko pet miliona eura kao i drugih teških djela juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno na neodređeno vrijeme nakon zahtjeva odbrane za izuzeće postupajuće sutkinje Suzane Mugoše.

Branilac okrivljenih Sava i Veska Lipovine, Veljka Pejovića i Petra Živkovića, advokatica Branka Stanojević, zatražila je izuzeće predsjednice specijalnog vijeća sudije Suzane Mugoše, jer kako je navela, sumnja u njenu nepristrasnost.

“Podnijela sam zahtjev za Vaše izuzeće. Trebali ste se izuzeti iz postupanja u ovom predmetu, jer ste u istražnom postupku donosili rješenja o pruženju pritvora za moje branjenike, tako da smatram da postoje razlozi za izuzeće”, pojasnila je Stanojević.

Sudija Mugoša je saopštila da će spise predmeta predati predsjedniku Višeg suda radi odlučivanja o zahtjevu odbrane za njenim izuzećem.

Na optužnici su pored Đuričkovića, Sava i Veska Lipovine, Jovanovića nalaze i Draškovića, Živkovića, Pejovića, nalaze i Mirko Jovićević, Filip Petričević, Milo Ivanišević i Nikoleta Vukić.

SDT ih između ostalog terete da su obezbijedili prodavca narkotika, kao i kupca, a za posredovanje u novčanim transakcijama i primopredaji, kao garanciju da će sve proteći kako treba, ugovorili su procenat.

Analizom mjera tajnog nadzora, istražitelji su došli do podatka da je Savo Lipovina kao organizator veće količine droge naložio Vesku Lipovini da organizuje prihvat i skladištenje droge radi dalje prodaje.

Živković i Drašković imali su ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, a Jovanović da veće količine narkotika sakriva do dalje prodaje…

Istražitelju su presretnutim razgovorima došli do podataka da je plan kriminalne organizacije obuhvatao i vršenje teških krivičnih djela protiv života i tijela. Kako se navodi u aktima tužilaštva, presretnuta je komunikacija dijela kriminalne organizacije i kada je 4. septembra 2017. godine aktivirana eksplozivna naprava između putničkog vozila parkiranog ispred porodične kuće Vasilija Vujovića, kada je smrtno stradao Marko Martinović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta