Foto: Marko Radović, Portal DAN

Foto: Marko Radović, Portal DAN

Vrhovno državno tužilaštvo odlučiće o izuzeću Specijalnog državnog tužilaštva, na čelu sa Vladimirom Novovićem, u predmetu protiv Mila Božovića i grupe.

To je odlučeno nakon zahtjeva advokata iz redova odbrane, nakon što su izrazili sumnju u nepristrasnost čitavog SDT-a na čelu sa Novovićem.

Advokat Marko Radović je ukazao podgoričkom Višem sudu, vijeću kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević, da se u SDT vodi istraga protiv djela optuženih koji su i u ovom predmetu. Radović je naglasio da i u taj i u ovaj predmet egzistiraju isti dokazi.

Advokatica Bojana Franović je dodala da je to taktita tužilaštva, da u drugi predmet sa istim dokazima dobije drugo sudsko vijeće.

– I kada istekne pritvore od tri godine po ovom predmetu, onda da ta druga optužnica sa istim dokazima bude razlog za pritvor – kazala je Franović.

Izvor: DAN

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta