Search
Close this search box.

Odbornici vlasti podržali Đačić za direktoricu biblioteke u Pljevljima

Foto: Screenshot

Skupština opštine Pljevlja donijela je odluku da v.d. direktorica Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ Bojana Đačić ostane na toj poziciji.

Za je glasalo 23 odbornika vlasti, jedan je bio uzdržan, dok su protiv bili pet odbornika opozicione Demokratske partije socijalista.

Đačić je izlasana za direktoricu Biblioteke, uprkos apelima šest zaposlenih da joj lokalni parlament ne da podršku zbog, kako su rekli, brojnih nezakonitosti u radu te ustanove u poslednjih devet mjeseci.

Oni su upozorili na mobing Đačić i brojne, kako su rekli, često neumjesne radne naloge koje izdaje zaposlenima. Tvrde i da mandat Đačić 3. januara 2024. godine nije produžen u skladu sa Zakonom, što je utvrdila Inspekcija rada.

Nedavno su formirali donijeli odluku o stupanju u štrajk upozorenja i formirali Štrajkački odbor koji čine zaposleni Danko Radovanović, predsjednik i članovi Sofija Jelovac, Ivana Cvijetić, Ljiljana Vraneš, Marija Knežević i Milija Knežević.

Đačić je u fokus javnosti dospjela 2021. godine kada je bila postavljena za v. d. direktorice Osnovne škole „Ristan Pavlović“ u Pljevljima i smijenjena nakon samo dva dana zbog fotografije sa kokardom i objava na društvenim mrežama. Nju je naimenovala i ubrzo razriješila tadašnja ministarka nauke, prosvjete, kulture i sporta Vesna Bratić.

Ministarstvo prosvjete tada nje željelo zvanično da obrazloži odluke za imenovanje i razrješenje Đačić, a medijima je nezvanično rečeno da je smijenjena zbog aktuelnih dešavanja vezanih za njen izbor.

Promijenjen naziv ulica

Skupština opštine Pljevlja je na današnjoj sjednici usvojila i odluku o preimenovanju ulica Tivatske i Moše Pijade u ulice Branka Krvavca i Vukomana Tešovića.

Tu odluku podržalo je 24 odbornika vlasti. Protiv nije bilo, a šest odbornika su bili uzdržani.

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci