Search
Close this search box.

Odbornici Pokreta za Podgoricu neće dati kvorum za održavanje današnje sjednice Skupštine Glavnog grada

Foto: Glavni grad

Foto: GG

Odbornici Pokreta za Podgoricu najavili su da neće dati kvorum za održavanje današnje sjednice Skupštine Glavnog grada nakon što bude održana rasprava po prvoj tački dnevnog reda.

Zbog toga je, kako saznaju “Vijesti”, u 9.45 sati zakazan kolegijum predsjednice Skupštine.

Kvorum nakon rasprave o prvoj tački dnevnog reda, koja se odnosi na izmjene Oduke o organizaciji Proljećnog pazara, uskratiće i odbornici opozicije.

Do najavljenog otkazivanja kvoruma dolazi nakon što je Pokret za Podgoricu sinoć saopštio da je Pokret Evropa sad, bez objašnjenja, otkazao pregovore koje su vodili u proteklom periodu.

“Želimo da obavijestimo crnogorsku javnost, da je za danas bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i PES-a. Naše bivše kolege su bez objašnjenja otkazale taj sastanak. Ovakvo, neozbiljno ponašanje, nije gest dobre volje, reflektuje se na rad lokalne uprave, takođe i na sve građane Podgorice. Nećemo dozvoliti da se važne odluke donose bez Pokreta za Podgoricu, tako da će naš adekvatan odgovor uslijediti ubrzo” saopšteno je iz Pokreta za Podgoricu.

Nakon martovskog raskola u PES-u na lokalnom nivou, tu partiju napustilo je pet odbornika koji su napravili Pokret za Podgoricu, i sa Građanskim pokretom (GP) URA i Pokretom za promjene (PzP) dogovorili se o zajedničkom djelovanju.

Oni imaju 11 odbornika (tzv. Blok 11) i najbrojnija su grupacija u gradskom parlamentu. Poseban klub odbornika čine Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić.

Ranije je pet odbornika novoformiranog kluba tražilo da budu involvirani u sve organe uprave Glavnog grada, ali su iz PES-a to odbili.

Ni iz Pokreta za Podgoricu ni iz PES-a ne žele da kažu koje funkcije odbornici Pokreta za Podgoricu traže.

Izvor: Pres portal/Vijesti

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci