NAJNOVIJE

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike na današnjoj sjednici je jednoglasno donio pozitivno mišljenje povodom predloga za opoziv ambasadora Crne Gore u Španiji Aleksandra Erakovića i  na Kosovu Ferhata Dinoše.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Odbor je razmotrio i jednoglasno podržao Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o izmjenama Sektorskog sporazuma između Vlade Crne Gore i Evropske komisije, kojim se utvrđuju pravila za upravljanje i sprovođenje finansijske pomoći Unije Crnoj Gori u okviru Instrumenata pretpristupne podrške za oblast Politike „Poljoprivreda i ruralni razvoj“ (IPARD).

“U vezi sa trećom tačkom dnevnog reda, zaključeno je da se iz više razloga nisu stekli uslovi za davanje mišljenja Odbora povodom predloga kandidata za ambasadore u Albaniji, Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji i Švajcarskoj Konfederaciji”, navodi se u saopštenju.

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike je donio odluku da Odbor u Savjetu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima predstavlja jedan predstavnik vlasti i jedan predstavnik opozicije, koji će biti naknadno određeni.

“Odbor je, takođe, donio odluku da predsjednik Odbora Miodrag Lekić, bude predstavnik ovog radnog tijela u Komisiji za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore – iseljenicima i organizacijama dijaspore – iseljenika”, dodaju u Skupštini.

Na današnjoj sjednici, Odbor je jednoglasno podržao Predlog izmjene Pravilnika o osnivanju i radu grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore, a usvojeni su i zapisnici sa Prve i Druge sjednice Odbora.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta