Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: OSCG

Pošto su u prva dva kola u Kolašinu porazili Luksemburg i posebno Portugal, teško je zamisliti da će odbojkaši Crne Gore propustiti priliku da večeras urade isto protiv Islanda, najslabije ekipe u grupi, u meču koji se od 18 sati ponovo igra u Kolašinu. Sa dvije pobjede, izabranici Ivana Joksimovića su zauzeli prvo mjesto u grupi D, i na dobrom su putu da izbore treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo, ali su u taboru naše selekcije svjesni da opuštanja ne smije biti. Ni protiv selekcije koja je u prva dva kola doživjela dva maksimalna poraza.

“Kao što je bio slučaj nakon prve, tako je i nakon druge utakmice – nema mjesta za euforiju, a ni opuštanje. Nama su tri boda podjednako važna, bila ona protiv Islanda ili Portugala. Okrećemo se reprezentaciji Islanda, koja je možda, na papiru, najslabiji protivnik, ali smatram i vjerujem da ćemo ući u meč zrelo i fokusirano, kao što je to bio slučaj sa prethodne dvije utakmice”, ističe za Pobjedu srednji bloker naše selekcije Luka Babić, koji je u prva dva meča upisao 18 poena, od čega devet iz bloka.

Kad su pravi…


Naši odbojkaši su osokoljeni pobjedom u prethodnom meču protiv Portugala (3:2), favorita za prvo mjesto i direktan plasman za EP.

“Presrećni smo ishodom, ali rezultat nije došao slučajno. Radili smo organizovano i jako tokom pripremnog perioda, spremni tehnički i taktički, stekli smo dovoljno samopouzdanja da pariramo kvalitetnom i favorizovanom Portugalu i u izuzetno uzbudljivoj i teškoj utakmici pokažemo karakter i kvalitet i da se približimo svom cilju, a to je plasman na EP. Već sam to isticao – kad smo mi pravi, sa lijepom energijom koja vlada od samog početka priprema pa do sad, nije previše važno ko je na drugoj strani. Možemo da igramo sa svima, nesumnjivo je da želja i kvalitet postoje”, nastavlja Babić.

Foto: OSCG

Srednji bloker naše reprezentacije ističe da je na utakmici sa Portugalom ,,viđeno dosta zanimljivih i atraktivnih poena“.

“Vjerujem da je i publika u Kolašinu uživala na tribinama, gdje smo zaista imali podršku od prvog do posljednjeg poena. Sveopšti utisak nakon završene dvije utakmice je da smo na putu gdje pripadamo”, ističe Babić.

Očekivano sa Luksemburgom


A već u maksimalnoj pobjedi na startu protiv Luksemburga, koji je projektovan rival za drugo mjesto u grupi, moglo se vidjeli da će se stvari odvijati u pozitivnom pravcu.

“Utakmica protiv Luksemburga prošla je baš onako kako smo očekivali. Možda se moglo primijetiti da smo bili u malom grču na samom početku, jer, prije svega, nijesmo znali koliko i šta možemo protiv protivnika, ali vrlo brzo smo stekli veliku prednost i bez problema priveli meč kraju. Rezultatski očekivano, negdje smo znali da neće biti previše iznenađenja i problema da se osvoje prva tri boda na početku kvalifikacija. Od početka smo prihvatili ulogu favorita protiv selekcije Luksemburga, i tako će, vjerujem, biti i u drugoj utakmici gdje računamo na još tri boda u Luksemburgu”, zaključio je Luka Babić.

U drugom meču ove grupe, Portugal od 22 sata dočekuje Luksemburg.

Nova pobjeda u znak zahvalnosti Kolašincima


Libero naše reprezentacije Nikola Lakčević ističe da je ekipa uradila ugroman posao u prva dva kola.

Foto: odbojka.me

“Plasman na Evropsko prvenstvo je sve bliže i nadam se da će poslije utakmice sa Islandom biti još korak bliže i da ćemo još jednim trijumfom adekvatno zahvaliti ljudima i publici u Kolašinu koji su od samog početka bili izvrsni domaćini”, ističe Lakčević za Pobjedu.

Lakčević ne krije zadovoljstvo zbog igara i pobjeda protiv Luksemburga i Portugala.

“Izuzetno smo zadovoljni urađenim poslom u prve dvije utakmice. Luksemburg smo savladali dosta lakše nego što smo očekivali i samim tim vidjeli da smo na dobrom putu i u zavidnoj formi. Meč sa Portugalom smo prihvatili na pravi način, znajući da nas očekuje velika borba i dugačka utakmica. Od prvog poena nas je krasila pozitivna atmosfera i velika želja za pobjedom protiv izuzetno kvalitetne reprezentacije Portugala što je na kraju urodilo plodom. Još jednom smo pokazali da možemo da igramo odbojku na visokom nivou i da budemo konkurentni velikim ekipama”, dodao je Lakčević.

Joksimović: Živimo od utakmice do utakmice

Foto: OSCG


Kolašinska bajka večeras ima i treće poglavlje i nema apsolutno nikakvog razloga da ne bude jednako lijepo kao i prethodna dva. U taboru naše selekcije se nadaju da podrška sa tribina neće izostati ni u meču sa najslabijim rivalom. Pobjeda protiv Islanđana bi bila podstrek našim igračima i pred tri uzastopna gostovanja rivalima iz grupe, sa ciljem da ostvari pobjede i u Luksemburgu i na Islandu, te da se u Portugalu ,,juriša“ na prvo mjesto u grupi.

“Island je protivnik kojeg, takođe, moramo respektovati, ništa manje nego Portugal, jer, iskren da budem, svaki kiks bi bio jedan korak unazad. Bez obzira na to što smo mi napravili veliki iskorak, moramo sada biti pametni, nemamo mnogo vremena za oporavak. Moramo se oporaviti i nastaviti put u kvalifikacijama, živimo od utakmice do utakmice, ne želimo da smo euforični. Sigurno da je sada jako lijepo, ali sjutra je novi dan, nova priprema, apsolutno sve zaboravljamo i okrećemo se Islandu i novim pobjedama”, ističe selektor Ivan Joksimović.

Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta