Od legalizacije objekata 800 hiljada eura prihoda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sav novac dobijen od legalizacije bespravno izgrađenih objekata uložiće se u infrastrukturu mjesnih zajednica sa najviše nelegalnih objekata, saopštio je Sekretar sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Miljan Barović, gostujući u emisiji “Lice Podgorice” Gradske RTV.

“Za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata podnijeto je preko 30 hiljada zahtjeva. Predikcije su bile da ćemo od legalizacije prihodovati 400 hiljada eura, ali do oktobra smo došli do cifre od 800 hiljada. Ova sredstva će na kraju godine biti uložena u program urbane sanacije naselja u kojima se objekti nalaze”, kazao je Barović.

Ističe da je neophodno uključiti sve aktere kako bi se riješio višedecenijski problem.

“On se može riješiti samo adekvatnom komunikacijom. U cilju poboljšanja kvaliteta života građana, neophodno je da Vlada prihvati sugestije od strane lokalnih uprava”, kazao je Barović.

Apeluje na građane da daju prijedloge i sugestije koje se tiču cjelokupne zajednice, a ne samo ličnih interesa.

“Direktna komunikacija je način na koji možete saznati šta su problemi građana. Zahtjevi se najviše odnose na individualne probleme. Rijetko smo dobijali sugestije sa sadržajima koji bi doprinijeli kvalitetu života zajednice”, zaključio je Barović.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta