Foto: JU Muzeji i galerije Podgorice

Izložba “Putovanje” akademskog likovnog umjetnika Branka Mrdaka biće otvorena u srijedu, 3. aprila u 20 časova u Modernoj galeriji, JU Muzeji i galerije Podgorice.

Branko Mrdak rođen je u Titogradu 1977. godine. Srednju umjetničku školu “Petar Lubarda” završio je 1996, a Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Nikole Gvozdenovića 2000. godine. Član je ULUCG od 2001. godine. Iste godine upisao je postdiplomske studije na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu u klasi profesora Slobodana Đuričkovića, koje je završio 2005. godine. Radi kao nastavnik u Srednjoj likovnoj školi “Petar Lubarda” od 2000. godine. Imao je više samostalnih izložbi, a učesnik je i brojnih kolektivnih predstavljanja crnogorskih umjetnika.

Izložbu će otvoriti rukovoditeljka Galerijskog sektora JU Muzeji i galerije Podgorice, istoričarka umjetnosti Petrica Duletić.

“U borbi za sliku kao samostalni entitet i čistu vizuelnu senzaciju, Branko Mrdak prihvata jezik apstraktne umjetnosti i s one strane svakog realizma, dugo i strpljivo, elaborira slojevito islikanu površinu. Dematerijalizacijom motiva i materijalizacijom postupka apstrahuje predmetnost do svođenja sadržaja slike na čisto plastične kvalitete površine i boja,”, napisala je Duletić.

Izložba će trajati do 8. maja 2024. godine.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta