Od 2016. uništeno 37 polupodzemnih kontejnera, šteta skoro 150.000 eura

Foto: Gradski.me

Od 2016. do danas, zbog vandalizma je u Podgorici uklonjeno 37 polupodzemnih kontejnera, što je šteta od oko 80.000 eura, kao i 109 vreća u polupodzemnim kontejnerima, čiji je iznos oko 64.000 eura, kazala je za Gradsku RTV portparolka gradskog preduzeća “Čistoća” Senada Mulešković.

I pored brojnih apela, neodgovorni pojedinci gotovo svakodnevno nastavljaju da uništavaju komunalnu infrastrukturu, pa su se zapaljeni kontejneri mogli primjetiti na više lokacija u Glavnom gradu. Iz Čistoće poručuju da se time nanosi velika šteta tom preduzeću.

Prethodnih dana, na više lokacija u Glavnom gradu, građani su oštetili brojne kontejere, poručuju iz Čistoće.

„Prekjuče je na terenu zapaljeno pet kontejnera, dva polupodzemna kontejnera kao i tri metalna kontejnera. Polupodzemni ulicama Meše i metalni u Dajbabama. Mi smo vrlo brzo reagovali, ali ono što zabrinjava je šteta koja je nastala na tim posudama“, kazala je Mulešković.

Kako ističe, od 2016. do danas, zbog vandalizma je uklonjeno 37 polupodzemnih kontejnera, što je šteta od oko 80.000 eura.

„Takođe je uništeno i 109 vreća u polupodzemnim kontejnerima, čiji je iznos oko 64.000 eura. To je zaista ogroman novac koji nije samo nešto što je nama napravilo stetu, pojedinci moraju da znaju da umjesto sto smo morali ove da uređujemo mogli da uložimo u nešto novo“, istakla je Mulešković.

Poručuje da su svi slučajevi prijavljeni nadležnim službama i ponovo apeluje na građane da se suzdrže od takvih postupaka.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments