Foto: gov.me

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Džejms O’Brajen posjetiće naredne nedelje Crnu Goru i Gruziju, saopšteno je iz Stejt Departmenta.

U Crnoj Gori, kako se navodi u saopštenju, O’Brajen će u Kotoru učestvovati na samitu regionalnih lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan, uz partnere iz Evropske unije i visoke zvaničnike vlada širom regiona.

“Njegov angažman na samitu biće usredsređen na regionalnu ekonomsku integraciju i šansu za rast koje nudi Plan rasta Evropske unije za Zapadni Balkan i ojačaće snažnu podršku Sjedinjenih Država putu Zapadnog Balkana ka članstvu u EU”, ističe se u saopštenju.

O’Brajen će se takođe u Podgorici sastati sa visokim zvaničnicima crnogorske vlade s kojima će razgovarati o bilateralnoj saradnji i podršci punoj evroatlantskoj integraciji Crne Gore, najavljeno je iz Stejt departmenta.

Prethodno će posjetiti Tbilisi, gdje će se sastati sa predstavnicima vlade, civilnog društva i privatnog sektora.

U Gruziji su u toku protesti zbog planova vlade da usvoji zakon o stranim agentima za koji protivnici kažu da je autoritaran i inspirisan sličnim ruskim potezima. Sporni zakon kritikovali su SAD i EU.

O’Brajen će u posjeti Gruziji i Crnoj Gori boraviti od 14. do 17. maja.

Izvor: Glas Amerike

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta