Objavljen konkurs za Godišnju nagradu CBCG, nagradni fond veći za 3.000 eura


Foto: CBCG
Centralna banka Crne Gore objavila je konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2024. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije.

“Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolji diplomski ili specijalistički, magistarski, odnosno master, kao za i doktorski rad. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dijela, koji je ove godine uvećan za 1.000 eura po kategoriji. Novčana nagrada za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi 3.000 eura, za najbolji magistarski, odnosno master rad 4.000 eura, i za doktorski rad 5.000 eura”, navodi CBCG.

Pravo učešća na konkursu imaju crnogorski državljani koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu.

“Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva, koji će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, primjenjivosti i aktuelnosti prijavljenih radova”, ističe se u saopštenju.

Rok za dostavljanje radova je 23. februar 2024. godine. Više informacija dostupno je na internet stranici www.cbcg.me.

Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem stimulisanja naučne misli i afirmacije mladog i stručnog kadra.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments