Gradski portal

Objavljen Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u skladu sa Agrobudžetom za 2024. godinu („Sl. list CG“, broj 23/24) i budžetskom linijom – Podrška za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2024. godinu, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2024. godinu.

Bliži kriterijumi i uslovi za ostvarivanje prava na podršku kroz ovaj Javni poziv i zahtjev za podršku objavljeni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.gov.me/mpsv.

„Trajanje Javnog poziva je od 13. maj 2024. godine do 15. maja 2024. godine. Obrada i odobravanje primljenih Zahtjeva će se vršiti u toku trajanja Javnog poziva. Minimalna vrijednost investicije iznosi 500 eura, a maksimalna vrijednost investicije iznosi 6.000 eura, dok visina podrške iznosi 50% od vrijednosti prihvatljive investicije“, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ukoliko vrijednost zahtijevane podrške bude prelazila budžetom opredijeljena sredstva, Ministarstvo će vršiti rangiranje pristiglih zahtjeva koji ispunjavaju uslove ovog javnog poziva u skladu sa kriterijumima navedenim u javnom pozivu.

Podrška se, kako kažu iz ovog resora, isplaćuje nakon realizacije investicije te nakon administrativne i terenske kontrole.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020/672-006.

U nastavku dostavljamo link javnog poziva.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije