Zahvaljujući projektu odobrenom od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore NVO “Mladi Romi Podgorice” otvara Omladinski centar Roma i Egipćana. Kako navode iz ove NVO zamišljeno je da ovaj prostor bude kutak za mlade vršnjake/vršnjakinje, mjesto gdje mladi mogu da razviju svoje pune potencijale kroz različite aktivnosti, individualni i timski rad, obuhvatajući obrazovne i rekreacijske programe, u cilju povećanja svoje sposobnosti i motivacije za aktivno uključivanje u društvo.

“Potreba za otvaranjem Omladinskog centra Roma i Egipćana, proizilazi iz toga da sve veći broj mladih pripadnika/ca romske i egipćanske zajednice je neinformisano o relevantnim temama koje su im bitne za integraciju i socijalizaciju u Crnogorskom društvu, a kao posljedicu toga imamo svakodnevno suočavanje sa diskriminacijom, stereotipima i predrasudama. Na ovaj način će mladi steći nova znanja, stavove, motivisanost, vrijednosti ali i vještine koje će iste osnažiti da poboljšaju kvalitet svoga života i budu motivisana i primjer kako svojoj zajednici tako i većinskom stanovništvu”, navode iz NVO “Mladi Romi Podgorice”.

Cilj Omladinskog centra Roma i Egipćana jeste da se vršnjački edukatori upoznaju sa svojim vršnjacima i problemima sa kojima se oni suočavaju kao i sa preprekama na koje oni nailaze, a koje isti mogu prevazići uz pomoć neformalnog obrazovanja.

“Već tokom mjeseca Februara, mladi će uz pomoć mentora, projektnog tima, početi sa aktivnostima, a zvanično otvaranje Omladinskog centra Roma i Egipćana, planirano je za utorak 13.02.2024.godine u 10.00 časova, na adresi Ibrahima Koristovića 15, Stari Aerodorom, Podgorica”, navodi se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta