Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Besplatne edukativne radionice na kojima je više od 100 mladih ljudi imalo priliku da se informiše o konceptu društvenog preduzetništva i dobije smjernice kako da kreira svoju ideju, realizovane su u periodu od 10-12. maja na tri crnogorska univerziteta, saopšteno je iz NVO Centar za omladinsku edukaciju.

“Radionicu „Generisanje ideja“ vodio je Ivan Šoć, jedan od suvlasnika IT kompanije Kodio. On je sa učesnicima podijelio svoja iskustva koja je stekao dok je studirao u inostranstvu, šta je sve naučio kroz svoj posao, a posebno se dotakao sajber informacija i razvoja informacionih tehnologija u Crnoj Gori koje su posebno bile interesantne srednjoškolcima”, saopšteno je iz ove NVO.

Drugog dana, kako ističu, bilo je riječi o društvenim inovacijama i koji su mogući načini da se postigne društveni uticaj.

“Ivan Tomović, programski menadžer Fonda za inovacije, podstakao je prisutne da podijele svoje ideje sa ostalima, nakon čega su kroz vježbu teorije promjene prošli kroz sve korake kreiranja preduzetničke ideje. Treću radionicu “Labaratorija ideja” vodila je Dragana Radević – izvršna direktorica Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj. Ona je predstavila je učesnicima preduzetništvo kao energiju, životnu filozofiju i kreativnost, ali im i napravila paralelu između društvenog preduzetništva i društveno odgovornom poslovanju”, navode u saopštenju.

Istakli su zahvalnost njihovim predavačima koji su, kako ističu, predstavili primjere iz svoje prakse i saradnje sa domaćim i inostranim klijentima, ali i pružili odgovore na mnogobrojna pitanja.

U toku sva tri dana, kako su kazali, mladi su imali prilike da se upoznaju sa najvećim evropskim programom podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagradi za društvene promjene (Social Impact Award – SIA), kao i njegovim benefitima.

Podsjećaju da je neophodno je da svi zainteresovani prijave svoju ideju (pojedinačno ili u timu) do 31. maja tako što će ispuniti jednostavnu aplikacionu formu na SIA veb sajtu ( https://sia.click/me ).

Partneri na događaju su Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran, koji su ujedno i važni strateški partneri ovog projekta.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta