Foto: Pixabay

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je po prvi put uzela učešće na forumu turističkih agencija “X Ogólnopolskie Forum Biur Podróży” u Varšavi, koji je ove godine obilježio 10 godina rada.

Riječ je, kako je saopšteno, o cjelodnevnoj poslovnoj radionici, koja okuplja sve donosioce odluka sa tržišta Poljske na jednom mjestu – vlasnike, upravne odbore operativnih kompanija, rukovodeće osoblje, vodeće dobavljače proizvoda i usluga za turizam, kao i predstavnike hotelskih lanaca, avio-kompanija i aerodrome, te simbolizuje jedinstvenu priliku za sve predstavnike top menadžmenta turističke industrije za umrežavanje i informisanje.

Predstavnici NTO CG i turističke privrede su imali veliki broj sastanaka s turističkim agencijama i turoperatorima iz Poljske, koji su “iskazali veliko interesovanja za ponudu naše destinacije”.

“Već godinama imamo u ponudi i planiramo da nastavimo da nudimo aranžmane za Crnu Goru, do koje imamo direktne letove iz tri poljska grada. Crna Gora je vrlo atraktivna destinacija za poljske turiste”, kazao je na forumu Pawel Kowalczyk, menadžer turoperatora Rainbow tours, koji ima svoja predstavništva širom Poljske.

Navodi se da predstavnici crnogorske privrede bili su zadovoljni ostvarenim saradnjama i informacijama koje su prikupili.

“Ovaj forum je značajan događaj za konekciju i saradnju, jer su prisutni najbolji turoperateri i agencije. Interesovanje je veliko, a ovi sastanci su dragocjeni za dalju saradnju. Zato je i za moj relativno nov hotel značajno uspostaviti direktan kontakt sa predstavnicima istih. Posebno je podsticajno bilo prisustvo Ministarstva turizma i direktora Turističke organizacije Poljske na Forumu, koji vide veliki potencijal za saradnju ”, rekao je Lazar Janinović, vlasnik hotela Olea u Ulcinju.

Ispred NTO CG su poručili da atraktivna turistička ponuda Crne Gore u kombinaciji sa dobrim avio konekcijama, čini našu destinaciju izuzetno zanimljivom i pristupačnom za posjetioce iz Poljske, što potvrđuje i statistika.

Iz NTO su kazali da prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT za prvih devet mjeseci tekuće godine, turisti iz Poljske su ostvarili preko 40 hiljada dolazaka u kolektivnom smještaju, što predstavlja rast od 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu i svrstava Poljsku u TOP 10 tržišta sa kojih smo imali najveći broj dolazaka.

Među turistima iz Poljske, Crna Gora važi za destinaciju vrijednu posjete tokom čitave godine, o čemu svjedoče brojni članci objavljeni u poljskim medijima u prethodna dva mjeseca, koji su dostigli čitanost od skoro milion čitalaca, ali i podatak Poljske Komore za turizam (PIT) da drugu godinu zaredom, najveću dinamiku rasta posjećenosti bilježi upravo Crna Gora.

Tako je, kažu, u dnevnim novinama: Wiadomości Turystyczne, Rynek turystyczny i Puls Biznesu, i na 27 poljskih portala, Crna Gora pomenuta kao idealna destinacija za ljubitelje aktivnosti na otvorenom, a ujedno i za one koji se žele opustiti u miru i tišini.

Iz NTO su kazali da novinari, travel blogeri i ljubitelji prirode preporučuju posjetu Crnoj Gori jer je „zahvaljujući svojoj prirodnoj raznolikosti i povoljnoj klimi sa 240 sunčanih dana u godini, zemlja u koju vrijedi putovati u bilo koje doba godine“ i dodaju da brojne mogućnosti pozivaju na ponovne dolaske.

“Imajući u vidu značaj poljskog tržišta za turizam naše zemlje i doprinos u pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne destinacije za putovanja, učešće na ovom B2B forumu, opravdalo je očekivanja učesnika i postavilo temelje novim saradnjama”, kazali su iz NTO CG.

Izvor: CDM

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta