Novo iz Netfliksove radionice: Film o Merilin Monro za starije od 17 godina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Film u kom je glavna uloga povjerena glumici Ani de Armas, zasnovan je na romanu iz 2000. godine, koji je Njujorker nazvao “konačnom studijom života zvijezde”, a prvi je sa oznakom 17+ iza kog stoji Netfliks.

Reditelj je u februaru izjavio da je riječ o “zahtjevnom filmu”, prenosi Holivud riporter.

“Ako se publici ne svidi, to je je**no njihov problem. Nije to takmičenje za javnu funkciju. To je film o Merilin Monro za starije od 17 godina. Tako nešto ste željeli, zar ne?”, rekao je Dominik.

On je, takođe, izjavio da je Netfliks “insistirao” da angažuje montažerku Dženifer Lejm, kako bi “isjekla” suviše eksplicitne scene, među kojima je i scena silovanja, opisana u romanu.

Pored Ane de Armas, u filmu igraju i Edrijen Brodi, Bobi Kanavale i Džulijan Nikolson.

Ukoliko se desi da “Blonde” dobije bioskopski život, prije prikazivanja na striming servisu, oznaka 17+ biće prepreka nekim bioskopima da ga prikazuju.
Ipak, Netfliks se često oslanja na manje lance distribucije kod kojih to možda neće biti problem.

Ana se mjesecima spremala za ulogu
Ana de Armas, koja je trenutno jedna od najtraženijih glumica u Holivudu, ispričala je da se dugo spremala za ulogu seks simbola.

“Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vježbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen”, ispričala je glumica o predstojećem filmu.

Da bi ličila na legendarnu glumicu, De Armas je morala svakodnevno da po nekoliko sati sjedi u frizerskoj stolici, gdje su joj skrivali njenu prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju bi poslije stavljali različite perike.

Potresan rezultat

Međutim, fizičke pripreme su bile lake u odnosu na emocionalne i psihološke, jer je morala da uđe u jedan vrlo kompleksan lik.
“Njen život nije bio jednostavan, jer morate zaista da uđete duboko u taj period i ono što joj se desilo, njenu priču. Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vrijeme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više mjeseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan”, rekla je De Armas za Pipl.

Inače, muziku za ovaj film radili su Nik Kejv i Voren Elis, a bilo je planirano da bude premijerno prikazan na festivalu u Kanu. Izvjesno je, međutim, da se to neće dogoditi, a datum premijere još nije poznat.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta