Novinarima nijesmo rekli da ne postavljaju druga pitanja, već da se drže teme

Foto: Mediabiro

Uprava za inspekcijske poslove uputila je demanti na tekst objavljen 23. januara pod naslovom ,,Vujošević zebnju za vlastitu poziciju maskira brigom za radnike“ tvrdeći da su navedeni neistiniti navodi.

Tvrde da tekst obiluje nizom neistinih navoda, sračunatih na pokušaj diskreditacije starješine ovog organa, a posebno im smeta naslov, za koji tvrde da nije proizišao iz izjava direktorice na presu. Navode i da nije tačno da Vujošević juče nije htjela da odgovara na pitanja van teme zbog koje je sazvan pres i ističu da ni novinar Pobjede, niti drugih prisutnih medija nijsu postavili pitanje van teme.

– Kako profesionalan pristup nalaže, na početku konferencije i u pozivnom imejlu navedena je tema ove konferencije za medije ,,Gašenje-decentralizacija Uprave za inspekcijske poslove“ i napomenuto je da se prisutni pridržavaju, kako bi, konferencija organizovana specijalno zbog događaja koji se tiču medijskih navoda u vezi sa sudbinom ovog organa, pratila ovu problematiku – kažu u reagovanju i naglašavaju da niko nije izričito kazao da direktorica ili pomoćnik neće odgovarati na neko drugo pitanje, nego su samo htjeli da usmjere na problem decentralizacije UIP.

Takođe tvrde da nijesu u neslozi sa sindikatom i kao dokaz su dostavili molbu predsjednice Sindikalne organizacije UIP da odobri ,,određenu naknadu za poboljšanje ekonomskih uslova zaposlenih“. Na kraju, navode da direktorica UIP-a nije „aktivno učestvovala u formiranju novog paralelnog sindikata“ jer starješina organa po zakonu ne može biti član sindikata, niti sprovoditi sindikalne aktivnosti.

Odgovor novinarke u sjutrašnjem broju.

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments