Novim modelom organizovanja građana Podgorica prati demokratska društva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: printskrin

Predstavnici gradske uprave u narednih nekoliko sedmica, organizovaće susrete sa građanima, prilikom kojih će se definisati prioriteti rada za narednu godinu na području mjesnih zajednica, a građani će kroz prijedloge i sugestije dati značajan doprinos daljem razvoju svih djelova Podgorice, kazao je Nikola Mitrović, šef kabineta gradonačelnika Glavnog grada.

Gostujući u emisiji “Lice Podgorice”, Mitrović je istakao da Glavni grad na ovaj način želi da ohrabri sve građane da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka koje se tiče njihove neposredne okoline.

“Razgovorima će prisustvovati gradonačelnik ,njegovi zamjenici, direktori gradskih preduzeća i građani koji će imati priliku da daju sugestije i upoznaju nadležne sa problemima iz lokalne zajednice. Ovim putem ih pozivmo da u što većem broju dođu i predstave ideje, a mi ćemo nastojati da ih uvrstimo u budžet i realizujemo”, naveo je Mitrović.

Prvi susret je planiran u četvrtak u 18 sati sa stanovnicima MZ “Kruševac” na platou kod nove fontane u blizini hrama Hristovog Vaskrsenja.

U subotu 16. oktobra u 11 sati predstavnici Glavnog grada obići će i mjesne zajednice Blok V i VI u parku posvećenom Đorđu Balaševiću.

Dalja dinamika sastanaka biće objavljena na portalu Glavnog grada i društvenim mrežama.

Mitrović ističe da će ovo biti prilika građanima, da u direktnoj komunikaciji sa gradonačelnikom iznesu svoje probleme, ideje, sugestije, daju predloge.

Skupštinu građana će činiti 60-80 predstavnika, koji će biti izabrani slučajnim odabirom iz populacije Podgorice.

“Raspravljaće se o političkim pitanjima i onim važnim za lokalnu zajednicu. Pitanja poput rekonstrukcije Trga nezavisnosti, zabrana automobilskog saobraćaja u centru grada, prostorno planiranje. Građani će imati prliku da sami odluče o kojoj će temi raspravljati, a mi iz uprave ćemo se obavezati da postupimo po odluci”, kazao je Mitrović.

Na ovaj način, dodaje, Glavni grad prati pozitivnu praksu demokratskih društava.

Želja je da participacija bud što veća, a o transparentnosti govori upravo ova inicijativa”, zaključio je mitrović u emisiji “Lice Podgorice”.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta