Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako su nekadašnje rok zvijezde bile poznate po crnom laku, a među njima su prednjačili Fredi Merkjuri i Dejvid Bouvi, ali i glumac Džoni Dep, u posljednje vrijeme nalakirane nokte, u svim bojama masovno nose muškarci.

Među muškarcima koji su ovaj trend i postavili je i Stiven Tajler, frontmen grupe „Aerosmith“ – Stiven je postao prepoznatljiv po crnim uzdužnim šarama na noktima.

Čini se da se prethodnih par godina ovaj trend proširio, posebno kada je grupa “Maneskin” pobijedila na Evroviziji i postala planetarno popularna i voljena među tinejdžerima i mlađom publikom.

Frontmen ove grupe Damiano David, u javnosti je već prepoznatljiv po ekscentričnim odjevnim kombinacijama i slikama koje izazivaju pažnuju kod publike ali i tome što – lakira nokte, a kako grupa broji još dva muška člana, Damiano nije jedini koji je vratio ovaj trend.

Članovi “Maneskina” su nekoliko puta u svojim intervjuima naglašavali koliko cijene i koliko se ugledaju na pjevača, bivšeg člana grupe One direction, Harija Stajlsa.

Hari je takođe među poznatima koji lakiraju nokte, ali ne samo to – krajem novembra prošle godine je objavljeno da pokreće i svoju bjuti liniju.

U okviru linije proizvoda pod nazivom “Pleasing”, najavljeno je da će se u ponudi naći setovi lakova modernih boja, a nagađa se da će izbaciti i nalepnice za nokte.

Bruklin Bekam, sin Dejvida i Viktorije Bekam, posebno je privukao pažnju kada je 2020. godine kada se na modnoj reviji Diora pojavio sa crvenim lakom, a nosi i crni i plavi lak.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Neki od poznatih dizajnera takođe prate ovaj trend, a među njima je i Mark Džejkobs.

Pored toga što kaže da nosi mala umjetnička dela na noktima, na prošlogodišnjoj reviji brenda, Mark je poseban akcenat stavio na ekstravagantni mejkap i neuobičajene nokte.

***

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta