Novi trend – muškarci koji lakiraju nokte

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako su nekadašnje rok zvijezde bile poznate po crnom laku, a među njima su prednjačili Fredi Merkjuri i Dejvid Bouvi, ali i glumac Džoni Dep, u posljednje vrijeme nalakirane nokte, u svim bojama masovno nose muškarci.

Među muškarcima koji su ovaj trend i postavili je i Stiven Tajler, frontmen grupe „Aerosmith“ – Stiven je postao prepoznatljiv po crnim uzdužnim šarama na noktima.

Čini se da se prethodnih par godina ovaj trend proširio, posebno kada je grupa “Maneskin” pobijedila na Evroviziji i postala planetarno popularna i voljena među tinejdžerima i mlađom publikom.

Frontmen ove grupe Damiano David, u javnosti je već prepoznatljiv po ekscentričnim odjevnim kombinacijama i slikama koje izazivaju pažnuju kod publike ali i tome što – lakira nokte, a kako grupa broji još dva muška člana, Damiano nije jedini koji je vratio ovaj trend.

Članovi “Maneskina” su nekoliko puta u svojim intervjuima naglašavali koliko cijene i koliko se ugledaju na pjevača, bivšeg člana grupe One direction, Harija Stajlsa.

Hari je takođe među poznatima koji lakiraju nokte, ali ne samo to – krajem novembra prošle godine je objavljeno da pokreće i svoju bjuti liniju.

U okviru linije proizvoda pod nazivom “Pleasing”, najavljeno je da će se u ponudi naći setovi lakova modernih boja, a nagađa se da će izbaciti i nalepnice za nokte.

Bruklin Bekam, sin Dejvida i Viktorije Bekam, posebno je privukao pažnju kada je 2020. godine kada se na modnoj reviji Diora pojavio sa crvenim lakom, a nosi i crni i plavi lak.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Neki od poznatih dizajnera takođe prate ovaj trend, a među njima je i Mark Džejkobs.

Pored toga što kaže da nosi mala umjetnička dela na noktima, na prošlogodišnjoj reviji brenda, Mark je poseban akcenat stavio na ekstravagantni mejkap i neuobičajene nokte.

***

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta