Novi skandal u najavi: Knežević kaže da je o bolnici Meljine pričao sa Krivokapićevom kćerkom “jer je ona ekspert”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: RTCG

Vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević koji je učesnik privatizacije bolnice “Meljine”, kazao je da je njegov odšetni zahtjev 74 miliona eura, navodeći da o arbitraži nije razgovarao sa premijerom već njegovom ćerkom, koja je, kako je ocijenio, ekspert za tu oblast.

Knežević se uključio u emisiju TVCG u kojoj se razgovara o krizi u toj zdravstvenoj ustanovi, navodeći da su imali odličan plan ali da je ekonomska kriza 2008. godine i odluka partnera iz Abu Dabija da se povuče uradila svoje.

On je ocijenio direktorka Olivera Elez zbog duga prema njoj bolnicu u sadejstvu sa bivšim ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem odvela u stečaj.

Knežević je optužio, kako je rekao, stečajnu “crnu trojku”, Blaža Jovanića, Sašu Zejaka i Snežanu Jović, da su počinili zloupotrebe, i to radeći za šefa države i DPS-a Mila Đukanovića.

“O tome treba da se otvoreno razgovara”, kazao je Knežević.

Navodi da su nakon privatizacije imali brojne opstrukcije, da nije ni data dozvola da bi tamo moglo da se gradii. Kazao je da je cijeli kompleks zamišljen kao zdravstveno-turistički, te da je od potencijalnog suinvestitora traženo da se bolnica i kompleks odvoje.

“Nama je odštetni zahtjev 74 miliona za bolnicu Meljine, pa država neka vidi kako će”, kazao je Knežević.

On tvrdi da ga je Interpol skinuo sa svih potjernica, ali da postoji proces koji se vodi u Velikoj Britaniji za izručenje, mada je Crna Gora tražila odlaganje jer nema ministra pravde koji bi potpisao sudska dokumenta.

Kaže da imaju tri predloga za Meljine, ali da je centralni da se priznaju ulaganja i odbiju od odštetnog zahtjeva tokom arbitraže. Navodi da sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o ovome nije razgovarao, već sa njegovom kćerkom, koja je, kako kaže, stručnjak za ovu oblast.

Kako je rekao Žarko Ostojić, stečajni upravnik, Knežević je iznio netačne tvrdnje, navodeći da se moraju odvojiti političke konotacije od ovog slučaja.

“Ljudi koje ste pomenuli, neka dođu u emisiju pa neka objasne. Ja sam uvjeren da priča ovako ide u pravcu političkih dešavanja”, rekao je Ostojić.

On je rekao da su u novembru prošle godine poslao je zahtjev na šest adresa za koje je smatrao da su meritorne za rješenje problema.

“I desio se pomak”, rekao je Ostojić.

On je rekao da su stvarani uslovi da se nastavi djelatnost, jer jako dobar kolektiv, koji zaslužuje da dobije priliku da nastavi da radi.

“Ponašamo se već duže kao da stečaja maltene nema”, rekao je Ostojić.

On je kazao kako je uložio lični napor da se stvari pokrenu i da bolnica nastavi da funkcioniše.

“Pozajmio sam sredstva za isplatu novembarskih i decembarskij zarada radnicima. Dio sredstava koja nam se duguju stigla su i od Fonda zdravstva”, rekao je Ostojić.

Izvor: Portal RTCG

VEZANE VIJESTI

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta