pixabay

Foto: Pixabay

Incidenti u albanskom parlamentu su se nastavili, a današnja sjednica je trajala samo 20 minuta. Mediji javljaju da su opozicioni poslanici bacali predmete na premijera Edija Ramu, dok su istovremeno ispred zgrade trajali protesti.

Prema pisanju albanskih medija, u nemogućnosti da kontrolišu ko je isključen sa sjednice, a ko ne, policija je blokirala sve poslanike opozicije i spriječila ih da uđu u Skupštinu.

Albaninan post javlja da su opoziiconi poslanici bacali predmete na premijera Edija Ramu.

Dok su poslanici pokušavali da uđu na sjednicu, stotine građana okupilo se ispred zgrade parlamenta, gdje je došlo do sukoba sa policijom.

Mediji navode da je policija spremila cisterne za vodu, koje su raspoređene u slučaju da dođe do većih sukoba i potrebe da se odgovori takozvanim vodenim topovima.

Protesti opozicije povezani su i sa bivšim albanskim premijerom Saljijem Berišom, koji je u kućnom pritvoru zbog optužbi za korupciju. Dio učesnika večerašnjeg protesta u Tirani, okupio se i ispred njegove kuće.

Izvor: Nova.rs

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta