Foto: Pixabay

U Indiji zabilježen je novi dnevni rekordan broj infekcija koronavirusom, nakon što su u protekla 24 sata registrovana 145.384 nova slučaja kovid19, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva Indije.

Ukupan broj slučajeva zaraze koronavirusom dostigao je 13,2 miliona, dok ukupan broj umrlih od kovid19 iznosi 168.436, uključujući 794 nova smrtna slučaja, javljaju svjetski mediji.

Broj slučajeva kovid-19 poslednjih dana konstantno raste, a Maharashtra je najteže pogođena savezna država u kojoj je u protekla 24 sata registrovano blizu 60.000 novozaraženih.

Novi rekord u Maharashtri zabeležen je u trenutku kada je Federalna vlada objavila da nema dovoljno vakcina, što je primoralo zvaničnike da zatvore nekoliko centara za vakcinaciju. Gradske vlasti takođe upozoravaju da se suočavaju sa manjkom vakcina.

Kako broj novozaraženih nastavlja da raste, sve više gradova u Indiji uvodi policijski čas i zaključavanje tokom vikenda kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Indija, prema podacima portala “Worldometers“ po broju zaraženih koronavirusom u svijetu se nalazi na trećem mestu, iza Sjedinjenih Američkih Država i Brazila.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta