Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Novi autobusi, na koje su građani čekali decenijama, od ovog vikenda će se naći na ulicama Podgorice. Građani će danas imati priliku da se upoznaju sa funkcionisanjem dvije nove linije – linijom 20 koja će saobraćati od salona Renault Alliance-a u Donjoj Gorici do mosta na Zeti u Rogamima i linijom 21 koja će saobraćati od Bulevara Georija Žukova na Zabjelu do hotela Balkan na Zlatici, poručili su iz Glavnog grada.

Drugi dan vikenda, kako je saopšteno, u neđelju, počinje sa saobraćanjem linija 18 čija trasa je od Bulevara Miloša Rašovića na Tuškom putu do Univerizitetskog centra u City kvartu i linija 19 od reciklažnog dvorišta na Koniku do Hotela Resurs u Bloku VI, dok će od poneđeljka sve četiri linije saobraćati istovremeno, u skladu sa utvrđenim redom vožnje.

Takođe, iz Glavnog grada napominju da će do 5. jula građani Podgorice imati pravo da koriste navedene linije besplatno, nakon čega će one biti integrisane u jedinstveni sistem elektronske karte.

Podsjećaju, Glavni grad je samostalno finansirao nabavku prvih 16 autobusa, za šta je izdvojeno dva miliona eura. Novi autobusi su, kako se navodi, klimatizovani, moderni, savremeni, te prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom.

“Nabavka autobusa je važan segment projekta modernizacije javnog prevoza u Podgorici i pored uređenja linijskog prevoza i autobuskih stajališta, afirmacije i promocije alternativnih vidova saobraćaja, predstavlja veoma važan korak na putu osavremenjivanja i podizanja kvaliteta života u glavnom gradu. Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti modernizaciju javnog prevoza i na taj način obezbijediti građanima najkvalitetniju uslugu”, zaključili su iz Glavnog grada.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta