Foto: Brasil Football/Twitter

Prijateljski duel dvije fudbalske velesile Španije i Brazila u Madridu završen je bez pobjednika (3:3).

Iako je u pitanju prijateljska utakmica, bilo je čak osam žutih kartona i 36 faulova, što dovoljno govori o rivalitetu ove dvije selekcije.

Meč su između ostalih obilježili dva supertalentovana fudbalera i tinejdžera – Lamin Jamal sa jedne i Endrik sa druge strane.

Jamal ima samo 16 godina, Endrik je tačno godinu dana stariji. Ova dvojica vodiće od naredne sezone duele u La Ligi, jer Lamin je član Barselone, a Endrik će od ljeta, kada napuni 18 godina postati i zvanično novi fudbaler madridskog Reala.

Brazilac je prije četiri dana na svom debiju dao gol na “Vembliju” i odmah oborio dva rekorda. On je postao najmlađi strijelac u istoriji brazilske reprezentacije od čuvenog Ronalda, koji je debitantski pogodak postigao 1994. godine u prijateljskoj utakmici protiv Islanda (3:0).

Napadač Palmeirasa takođe je postao najmlađi strijelac na kultnom “Vembliju”.

Endrik je sinoć mogao da osjeti “njegov Bernabeu”, a postigao je lijep gol samo četiri minuta po ulasku na teren.

Jamal je već sa svega 16 godina uspio da obori brojne rekorde, a u utorak veče je još jednom zadivio planetu. Izborio je prvi penal koji je u gol pretvorio Rodri, dok je bio asistent kod gola Danija Olma.

Lamin je sa 16 godina i 38 dana postao najmlađi debitant katalonske ekipe u Primeri. Svojim fenomenalnim partijama u dresu “blaugrane” zavrijedio je i poziv selektora Španije Luisa de la Fuentea, a odmah je i tu uspio da obori rekord – postao je najmlađi debitant i strijelac “crvene furije” sa 16 godina i 57 dana.

Jasno je već sada da su Jamal i Endrik budućnost fudbala, budućnost Barselone i Reala, a zaljubljenici najvažnije sporedne stvari na svijetu sa nestrpljenjem čekaju njihovo rivalstvo.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta