vlada cg

Foto: Vlada CG

Odbijanje žalbe Montenegro petrola od strane Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, potvrda je ispravnosti odluka i aktivnosti koje je 43. Vlada preuzela na suzbijanju eksploatacije šljunka u koritu rijeke Morače, saopštila je politička direktorka URE Ana Novaković Đurović.

Ona je dodala da je ova građevinska firma decenijama eksploatacijom šljunka devastirala korito rijeke Morače i umanjivala izdašnost vodoizvorišta Bolje sestre, a istovremeno takvim nelegalnim aktivnostima sticala milionske prihode.

“43. Vlada je odlučno pokrenula aktivnosti na suzbijanju eksploatacije, donijela odluku o rušenju nelegalnih objekata i na taj način direktno povećala izdašnost vodoizvorišta za gotovo pet puta i omogućila uredno vodosnabdijevanje na crnogoroskom primorju prošle godine. Takođe, otpočeli smo i aktivnosti na saniranju korita rijeke Morače u saradnji sa Regionalnim vodovodom.”, poručila je Novaković Đurović.

“Vjerujem da će i dalji tok postupka u vezi sa firmom Montenegro petrol takođe potvrditi da smo u mandatu 43. Vlade radili u javnom interesu i pokrenuli najvažnije procese u ovoj oblasti, koje sada treba samo da nastavi i 44. Vlada. A jedini pravedan ishod ovog postupka bio bi da se od nelegalnog eksploatatora naplati pričinjena šteta od strane države”, zaključuje Novaković Đurović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta