Šest nikšićkih vatrogasaca koji su bili u štrajku glađu nakon što su saznali da im je prestao radni angažman, danas su obustavili štrajk.

“Jutros smo po dogovoru došli na razgovor u Opštinu sa nadležnim ljudima i rečeno nam je da se na našem problemu radi, kako bi se stekli uslovi za zapošljavanje a sve po javnom konkursu, zakonito, fer i javno, kako i smo i od starta tražili. Opština je obezbijedila sredstva po budžetu i Služba Zaštite ima upražnjena radna mjesta. Jedini uslov je saglasnost, a danas je Načelnik službe i zaštite poslao urgenciju Ministarstvu finansija da nam se odgovori na zahtjev koji je poslat još 23. marta i nadamo se da ćemo ubrzo dobiti odgovor”, navodi se u saopštenju.

Prekinuće štrajk ali će, kažu, ukoliko do sljedećeg petka ne dobiju odgovor ministarstva finansija, radikalizovati štrajk.

“Zahvaljujemo se svim ljudima i kolegama koji su nam pružili podršku. Zahvaljujemo i institucijama – imajući razumijevanje zbog trenutne situacije, ali ih molimo da i oni imaju razumijevanja za nas, jer se ipak bavimo humanim poslom u dobrobit svih naših sugrađana”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Onogošt portal

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta