U golijskom selu Javljen u nikšićkoj opštini danas se ponavlja glasanje za lokalne izbore održane 14. marta, a na biračkom mjestu broj 82 bilo je upisano 40 birača.

Predsjednik Biračkog odbora u Javljenu, Filip Višnjić, rekao je agenciji Mina da je shodno propisima biralište otvoreno u sedam sati, a biće zatvoreno u 20 sati.

Ponavljanje izbora u Javljenu tražio je Građanski pokret URA uz obrazloženje da je bilo neregularno, jer je nakon zatvaranja biračkog mjesta nedostajao štampani izvod iz biračkog materijala.

URA se žalila Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), koja je prigovor odbila kao neosnovan, kao i Državna izborna komisija (DIK). Prigovor je usvojio Ustavni sud, koji je naložio da se nepravilnost ispravi ponavljanjem izbornog postupka.

Birači u Javljenu izjašnjavaće se o povjerenju za liste četiri koalicije i dvije partije.

Na izborima učestvuju koaliciona lista Evropski tim za Nikšić, Narodni pokret – Za vaskrsenje Nikšića, Socijaldemokratska partija Crne Gore Srcem za Nikšić, Za budućnost Nikšića, Koalicija Crno na bijelo – Može Nikšić i Demokrate Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu.

Od 40 upisanih birača u Javljenu 14. marta glasalo je 36, a najveću podršku ili 16 glasova, dobila je koalicija ”Za budućnost Nikšića”.

Narodni pokret Miodraga Davidovića bio je dobio devet glasova, ”Evropski tim za Nikšić” šest, a pet koalicija ”Mir je naša nacija”.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta