Foto: DPS

Portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić kazao je da premijerova najava smjene Leposavića iznuđen potez kojim pokušava da izbjegne neminovan gubitak povjerenja međunarodnih partnera i da se suoči sa zahtjevima mnogobrojnih građana koji od jutros, nevjerovatnim tempom potpisuju peticiju za smjenu ministra koji ne priznaje odluke međunarodnih sudova, saopšteno je iz DPS-a.

“Krivokapić, ovim manevrom želi da zataška činjenicu, da je njegova Vlada zvaničnim saopštenjem takođe pokušala da relativizuje zločin u Srebrenici, i da je koristila sintagmu o „genocidnom narodu i onima koji to nijesu“ iako se takva formulacija ne navodi niti u jednom pravnom dokumentu, niti u presudi o genocidu u Srebrenici”, navodi Nikolić.

Portparol DPS-a smatra da je Vlada Crne Gore  izgubila kredibilitet  da predstavlja izvršnu vlast u državi.

“Ovakvim činjenjem, Vlada je i pokazala jedan oportunistički odnos, koji je nedopustiv i anticivilizacijski, zato smatramo da je, i pored iznuđenog poteza smjene Leposavića, aktuelna Vlada izgubila kredibilitet da predstavlja izvršnu vlast države Crne Gore”, zaključuje poslanik DPS-a.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta