Search
Close this search box.

Nikolić odgovorio Dragašu: Natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više

Foto: Gradski.me

Foto: Gradski.me

Portparol Demokratske partije socijalista, Miloš nikolić, je reagovao saopštenjem na izjavu člana predsjedništva Pokreta Evropa Sad Tihomira Dragaša.

Podsjećamo, ranije Dragaš je saopštio da, kako je rekao, Nikolić mora javno da osuđuje akcije SDT-a i brani lica koja su osumnjičena za stvaranje kriminalne grupe

Reagovanje prenosimo integralno:

Odgovor Tihomira Dragaša opravdao je očekivanja. Plitko, jeftino i ofucano – baš onako kakvo je i bilo saopštenje PES-a u odnosu na temu Rezolucije u Srebrenici.

Ponavljanje jeftinih optužbi, pokušaji kriminalizacije i potreba da se nema stav ni o jednom važnom pitanju, garnirano pokušajima lične diskreditacije i prizemne manipulacije, već je toliko puta viđeno na političkoj sceni. Moglo bi se reći da je PES na odličnom putu da postane neka vrsta mutirane kombinacije DF-a i Demokrata.

Ipak, da se kratko vratimo na suštinu – umjesto jasne proevropske politike sazdane na vrijednostima savremene Crne Gore koja počiva na građanskom konceptu i priznanju genocida u Srebrenici kao demarkacionoj liniji izmedju velikosrpskih nacionalista i progresivnih snaga u regionu, PES je izabrao da bude na strani relativizatora. Time su pristali i da budu otirač zvaničnog Beograda, na šta ih Marko Đurić – novi ministar spoljnih poslova Srbije, svakodnevno podsjeća kroz konstanta javna šamaranja i poniženja kojima ih u svojim izjavama izlaže.

Finalno, što se tiče tovarenja i magaraca – natovareni ste, Tihomire, nemate kud’ više. I spremite se da nastavite da nosite teret. Tako to biva sa onima koji, birajući liniju manjeg otpora, pristaju da budu posluga tuđim interesima.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci