NAJNOVIJE

Ugledna crnogorska novinarka Tamara Nikčević u razgovoru za radiosarajevo.ba oštro je osudila jučerašnje “dešavanje naroda” i masovno negiranje genocida u Srebrenici.

Podsjetimo, građani u više gradova Crne Gore okupili su se jučer u 18 sati kako bi se suprotstavili odluci premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

U “spontanim” okupljanjima građana, kakva su tipčna za prostore Zapadnog Balkana, jučer blokirano više saobraćajnica u Podgorici, Baru, Budvi, Nikšiću, Pljevljima, Beranama.

“U Crnoj Gori se jučer “dogodio narod”. Sinhronizovano okupljanje četnika koji negiraju srebrenički genocid spontano je baš kao što je spontano bilo i ono početkom devedesetih, kada je u krvavom Miloševićevom pohodu. Drugi put u 20. vijeku, sa iste adrese srušena Crna Gora. Da su prsti Beograda u primitivizmu i divljaštvu koje smo juče gledali u više crnogorskih gradova dokazuje sinoćnje divljanje ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, kao i izjava notornog ministra Aaleksandra Vulina”, kazala je Nikčević za radiosarajevo.ba.

Nikčević je primijetila i neke razlike u odnosu na krvave devedesete.

“Spašavajući vlastiti obraz i stideći se sramotnog pohoda na Dubrovnik i Konavle, Crna Gora i Hrvatskoj i svijetu poručila: “Sa Lovćena vila kliče, oprosti nam, Dubrovniče! “. A juče? “Crna Goro, gorska vilo, genocida nije bilo”. Je li vam sada jasan stepen civilizacijskog i moralnog sloma Crne Gore, kojem su, pored Dritana Abazovića i vlasnika proruskog koncerna Vijesti, kumovale i neke zapadne ambasade u Podgorici?”, upitala je Nikčević.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta