Foto: Gradski.me

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić istakao je da JP Morsko dobro kasni sa uspostavljanjem procedure za zakup plaža na crnogorskom primorju, koja je izuzetno kompleksna, naročito u svjetlu pripreme za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

“Na današnjoj sjednici Upravnog odbora JP “Morsko dobro” nije usvojen novi pravilnik o zakupu, čime se predstojeća turistička sezona u Crnoj Gori, odnosno njeni “benefiti”, dovode u pitanje”, naveo je on.

Nenezić je upitao da li neko svjesno vrši opstrukciju sa željom da turiste ovog ljeta na našem primorju dočeka haos?

“Uzimajući u obzir činjenicu da je izrada Atlasa kupališta i dalje u toku iako je ista trebala biti gotova još u novembru, da za isti Atlas kupališta nakon donošenja trebaju saglasnosti nadležnog ministarstva i opština jasno je da će se potencijalno raspisivanje tendera poklopiti sa početkom turističke sezone”, kazao je Nenezić.

Kako je dodao, pored toga novim pravilnikom maltene je bilo planirano da se u “podređen” položaj stave dosadašnji zakupci koji su godinama unazad uložili velika sredstva u svoje objekte.

“Da li je riječ o “političkom obračunu” stare i nove vlade, odnosno premijera, ili je izmjenama Atlasa kupališta posrijedi plansko uvođenje nekih “novih zakupaca” na atraktivne lokacije”, upitoa je Nenezić te dodao, “Bojimo se da će u oba slučaja epilog biti isti, doći će do devastacije ove privredne djelatnosti koja je “žila kucavica” kvalitetne turističke ponude”.

“Zadatak je na Vladi i nadležnom ministarstu da donese zaključak i uputi ga Odboru direktora i predstojeću sezonu pokušaju spasiti tako sto će produžiti postojeće ugovore pod istim uslovima na godinu dana. U protivnom svjesno ćemo “pucati” u jedinu zdravu nogu crnogorske privrede”, zaključio je poslanik SD-a.

Izvor: CDM

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta